Vrijwilligerswerk is overal! Zo heet de tentoonstelling die we in 2018 organiseren.
Ons doel is te laten zien hoe divers en leuk vrijwilligerswerk eigenlijk is. En om mensen te inspireren mee te doen.

Ondertussen bezoekt ónze vrijwilligster
Marie-Louise van Dijk
uiteenlopende vrijwilligersprojecten om vrijwilligers tijdens hun werkzaamheden te fotograferen.

Hieronder een aantal fotogalerijen van projecten die al bezocht zijn. We vullen deze regelmatig aan.

     • Kunzt Expositieruimte, Zwijndrecht
     • Jazzpodium DJS, Dordrecht
     • Molen Kyck over den Dyck, Dordrecht
     • Poppodium Bibelot, Dordrecht
     • Duurzaamheidscentrum Weizigt

KUNZT EXPOSITIERUIMTE in Zwijndrecht

Oude Raadhuis Zwijndrecht, (Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan), 3331 AC Zwijndrecht
www.kunztzwijndrecht.nl

KunZt is participeren, ontmoeten en samen creëren. KunZt is er voor iedereen in Zwijndrecht, een plek en platform voor co-creatie vanuit diverse kunst disciplines.

De foto’s zijn genomen tijdens de vergadering en een rondleiding met de kunstenaar Ben Stolk. Hij informeert de vrijwilligers over de tentoonstelling “Decor: van tekentafel tot theater”.

JAZZPODIUM DJS in Dordrecht

Grotekerksplein 1, 3311 CA Dordrecht, www.jazzandbeyond.nl, facebook

“Jazzpodium DJS bestaat 69 jaar maar voelt zich nog lang niet oud. Jaarlijks worden er zo’n 90 live concerten georganiseerd in diverse genres als Jazz, Blues en Wereldmuziek. Het podium is bedoeld voor een publiek dat wil genieten van kwaliteitsmuziek. Live muziek gespeeld door zowel gevestigde artiesten uit binnen- en buitenland als aanstormend talent uit diverse muziekgenres. Maak kennis met onze unieke en intieme zaal.”

De foto’s zijn genomen tijdens de voorbereidingen voor een optreden. De vrijwilligers van DJS  zorgen voor de bar, de ontvangst bij de deur, voor het geluid, de PR, het onderhoud etc.

Molen Kyck over den Dyck Dordrecht

Noordendijk 144, 3311 RR Dordrecht, website, facebook

“De molen draait niet alleen dankzij de wind, maar ook dankzij een kring van ruim dertig trouwe vrijwilligers: vrijwillig molenaars, vrijwilligers in de winkel, vrijwilligers in de vulploeg, voor public relations, voor de website, voor technisch onderhoud, en in het bestuur van de stichting. Samen met de wind en met elkaar zorgen vrijwilligers dat de molen draait. Dankzij de vrijwilligers is er een kring vaste klanten gegroeid, mensen die molenproducten kopen om zelf brood te bakken. De molen maalt dus niet voor niks.”

Poppodium BIBELOT, Dordrecht

Noordendijk 148, 3311 RR DORDRECHT, website, facebook

“Bibelot is een middelgroot poppodium. Met een brede programmering voor popconcerten, festivals en dansfeesten is er voor iedereen wel wat te beleven. Een klein team van professionals ontwikkelt en produceert het aanbod. Maar tijdens evenementen zie je vooral de 180 vrijwilligers van Bibelot; ze helpen je aan de bar of bij de kassa en spelen een belangrijke rol in de productie en promotie.”
Op de foto’s hieronder zie je vrijwilligers bezig met de voorbereidingen achter de schermen: opbouw podium, geluid, lampen, kabels e.d.

Duurzaamheidscentrum WEIZIGT, Dordrecht

Van Baerleplantsoen 30, 3314 BH DORDRECHT, website, facebook, twitter

“Weizigt biedt ruim twee hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten: een duurzame Stadsboerderij, het Koetshuis, Tuinen, een Klimaatkas, het Aquarama en een Bijenstal.
Duurzaamheidscentrum Weizigt stimuleert het duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Door educatie, communicatie en recreatie realiseert Weizigt gedragsverandering bij inwoners van Dordrecht en omgeving, het onderwijs, bedrijven en partners.