De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de Drechtsteden.

Als u vrijwilliger bent en in een situatie komt dat uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u op dat moment gebruik maken van de collectieve verzekering die de gemeentes afgesloten hebben bij Raetsheren van Orden. Alle vrijwilligers zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid.

Wilt u schade declareren? U kunt het schadeformulier downloaden. Na het invullen kunt u het formulier e-mailen naar: contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl  of  opsturen naar Vrijwilligershuis/SSKW, Spuiweg 93, 3311 GT Dordrecht, tel. (078) 613 70 29.

Het Vrijwilligershuis/SSKW checkt vervolgens de gegevens bij de vrijwilligersorganisatie. Op deze wijze wordt gecontroleerd of het terecht is dat een claim wordt ingediend. Daarna gaat de claim digitaal door naar Raetsheren van Orden. De schade wordt door deze verzekeraar rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld en de gemeente krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld. Bij vragen kan de vrijwilliger contact opnemen met Raetsheren van Orden. Als er sprake is van een eigen risico, zal dit met de organisatie worden afgewikkeld.

Voor meer  informatie, zie de folder Vrijwilligersverzekering Drechtsteden.

Download hier het schadeformulier.

Download hier de folder Vrijwilligersverzekering Drechtsteden.